Van fotografie naar film naar interieurdesign …?

Zes spelende kinderen Poen de Wijs
Zes spelende kinderen geschilderd door Poen de Wijs, kunstschilder van het Realisme

Beelden voor de marketingcommunicatie

John Vijlbrief werkt al veertig jaar voornamelijk met beelden: audiovisuele presentaties voor gerenommeerde organisaties. Hij produceerde programma’s waarin de marketingcommunicatie centraal stond. Het verhaal en de beelden over producten, identiteit, mensen, productieprocessen en dienstverlening.Hij legde dat vast met de videocamera maar vooral met behulp van fotografie en licht.

Koerscorrectie?

John Vijlbrief: ‘Tijden veranderen en dan pas je een koerscorrectie toe. Als producent en vormgever van informatieve multimediaprogramma’s (met veertig jaar ervaring) blijf ik mij bezighouden met vormgeving en beeldmateriaal. Daarin ligt mijn passie. Het werken op één of meerdere projectiebeeldschermen maakt nu plaats voor interieurdesign: het werken op wanden en met elementen, zoals designmeubels. Ik vertel het verhaal niet uitsluitend meer op projectiebeeldschermen, maar denk groter, breder, hoger, wijdser en gedurfder. Voor zowel zakelijk/industrieel als privé toepassingen.

Interieurdesign met keuze uit bijna 1300 werkstukken…

Dat lijkt op het inslaan van een nieuwe weg. Dat is ten dele waar. Vanwege de technische mogelijkheden, lees: het werken met beelden hoogwaardig geprint op verschillende dragers, is mijn werkgebied bijna oneindig geworden. Waarvan ik altijd droomde, het werken met beelden, vormen en kleuren op wanden, vloeren, plafonds, meubels, gordijnen, vitrage, lampenkappen, enzovoorts, is werkelijkheid geworden! Eigenlijk kwam ik door de kunst van ‘de kunstschilder van het Realisme’, Poen de Wijs, op dit spoor terecht. Want ook met zijn kunst werk ik én dat van zijn vrouw, de kunstschilder van het figuratief expressionisme, Marion van Nieuwpoort. Ik beschik over de reproductierechten op al hun werk: een oeuvre van zo’n 1300 werkstukken. Voorts beschik ik ook over mijn eigen beeldarchief van al mijn reizen.’

De kunst van Poen de Wijs komt u tegen op bijzondere plekken: zoals onder meer de Koninklijke Schouwburg en het Provincie Huis van ’s Gravenhage. Maar vooral bij een select publiek.

De kunstschilder van het Realisme ontving in 2013 de Ridderorde. Ook ontving hij de Stadspenning van de stad ’s Gravenhage.

Tijden veranderen

Techniek en reproductiemogelijkheden anno 2020 lijken welhaast onbegrensd. Voor een creatief rijk persoon als John Vijlbrief, die al decennia lang ideeën en concepten vertaalt in beeldcommunicatie en aan de hand daarvan verhalen vertelt die impact achterlaten, is een uiterst boeiende tijd aangebroken. John’s technieken, stijl en creativiteit deelt hij graag met u. Zoals in een impactvol visueel interieurproject. Hij doe dit samen met mijn team.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *